Νέα

10 Μαρ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια μελισσοκομίας

Η ζήτηση για εκπαίδευση στη μελισσοκομία, όπως και σε όλους τους κλάδους της γεωργίας έχει στο καιρό της κρίσης, αυξηθεί κατακόρυφα. Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για μελισσοκομικά σεμινάρια, ειδικά για αρχαρίους, είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς είναι πάρα πολλοί οι άνεργοι, ή/και οι εργαζόμενοι που ψάχνουν τρόπους συμπλήρωσης του εισοδήματος αλλά και αυτοί που επέστρεψαν στην επαρχία και αναζητούν νέες προσοδοφόρες ασχολίες. Όλοι οι παραπάνω τις περισσότερες φορές είναι παραπληροφορημένοι για τη μελισσοκομία από άστοχα δημοσιεύματα που υπόσχονται εύκολο και γρήγορο κέρδος.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί, κυρίως νέοι, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία, με μηδέν ή λίγα μελίσσια, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και αναζητούν εκπαίδευση, προκειμένου να αποκτήσουν τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις προκειμένου να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με την κοινωνία των μελισσών.

Η πλειοψηφία των προγραμμάτων κατάρτισης απευθύνονται σε πεπειραμένους μελισσοκόμους, ή δίνουν βάση στη θεωρητική εκπαίδευση, διαρκούν πολύ και έχουν υψηλό κόστος με αποτέλεσμα οι αρχάριοι να μην μπορούν να τα παρακολουθήσουν ούτε να αφομοιώσουν τη γνώση που τους προσφέρεται.

H Open Mellon A.E. έχοντας διαγνώσει τις πραγματικές ανάγκες των νέων ή δυνητικών μελισσοκόμων, ξεκινά την υλοποίηση σειράς σεμιναρίων σε συνεργασία με εκπαιδευτές και μελισσοκόμους (για την υλοποίηση της απαραίτητης πρακτικής άσκησης), οι οποίοι μπορούν να καθοδηγήσουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά τον / την κάθε ενδιαφερόμενο / η, που σκέφτεται ή έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τη μελισσοκομία.

Στόχοι της εκπαίδευσης που θα παρασχεθεί είναι οι εκπαιδευόμενοι:

  • να αποκτήσουν τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τη μέλισσα, τη μελισσοκομία και τους μελισσοκομικούς χειρισμούς.
  • να αποκτήσουν ικανότητες χειρισμού μελισσοσμηνών και εφαρμογής των βασικών μελισσοκομικών χειρισμών και εργασιών.
  • να έχουν την πρώτη τους επαφή με τη μέλισσα και την κοινωνία της και να εκτιμήσουν την σημασία της, καθώς και της μελισσοκομίας ως κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.openmellon.gr/training/seminars/?r=view/17, καθώς και να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό μας στο 2410 551320, ή δια ζώσης στις εγκαταστάσεις μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73, στην Λάρισα.