Νέα

02 Δεκ

Απαντήσεις στις Φορολογικές και Λογιστικές υποχρεώσεις Αγροτών

H Open Mellon Α.Ε. σε συνέχεια των στοχευμένων υπηρεσιών που προσφέρει στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ξεκινάει την υλοποίηση κύκλου ενημερωτικών - επιμορφωτικών σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε Αγρότες (Γεωργούς και Κτηνοτρόφους), με αντικείμενο την παρουσίαση – ανάλυση των φορολογικών και λογιστικών τους υποχρεώσεων μέσα από πρακτικά παραδείγματα. Στόχος των σεμιναρίων είναι να μπορούν οι ίδιοι να έχουν άμεσα εικόνα για την πορεία της επιχείρησης τους και να αναλάβουν εκείνες τις ενέργειες ώστε αποφύγουν σοβαρά φορολογικά πρόστιμα και αυξημένους φόρους εισοδήματος. Τα σεμινάρια έρχονται να καλύψουν καθημερινές απορίες και ζητήματα που αντιμετωπίζουν Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι και συμπληρωματικά στην τυχόν λογιστική υποστήριξη που μπορεί να έχουν από τους επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτέχνες με τους οποίους συνεργάζονται.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν ειδικότερα τα παρακάτω:

  1. Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. – Κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.
  2. Τήρηση λογιστικών βιβλίων
  3. Διενέργεια απογραφής αγροτικών προϊόντων
  4. Φορολόγηση αγροτικού εισοδήματος και τεκμήρια
  5. Δαπάνες που εκπίπτουν φορολογικά
  6. Αποσβέσεις πάγιων στοιχείων και επισφάλειες
  7. Κοινή αγροτική εκμετάλλευση – λοιπά αγροτικά εισοδήματα
  8. Φορολογικές παραβάσεις πρόστιμα
  9. Εκκρεμότητες φορολογικής διοίκησης
  10. Πρακτικά παραδείγματα

Το πρώτο σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 10/12/2014 και ώρα 18:30 με Εκπαιδευτή – Ομιλητή τον κο Απόστολο Σταγιάννη.
Ο κος Σταγιάννης είναι απόφοιτος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος Master of Business Administration με ειδίκευση στη Διαχείριση Επενδύσεων του Drexel University of Pennsylvania, USA και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Οικονομική. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομικός διευθυντής, και είναι έκτακτος καθηγητής λογιστικής στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και στο University of People.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο 2410 551320, στα γραφεία μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73, καθώς και στην διεύθυνση www.openmellon.gr.