Σεμινάρια

Τυποποιώ και εξάγω το Μέλι μου

Το Ελληνικό μέλι είναι ένα προϊόν με διεθνή αναγνώριση και μεγάλη ζήτηση. Η μοναδική βιοποικιλότητα της χλωρίδας της χώρας μας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για παραγωγή μελιού εξαιρετικής ποιότητας. Οι εξαγωγικές δυνατότητες ειδικά σε Βιολογικό μέλι και Raw Honey, είναι απεριόριστες με μόνη προϋπόθεση την γνώση και τον σεβασμό των κανόνων της αγοράς.  

Στο  σεμινάριο  αναλύονται βήμα βήμα τα στάδια από την παραγωγή ως την εμπορία και εξαγωγή τυποποιημένων μελιών, σταθερής ποιότητας. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως και στους τρόπους προώθησης των μελισσοκομικών προϊόντων.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση να:

  • Γνωρίζετε τα πάντα για το Βιολογικό μέλι και το Raw Honey
  • Σχεδιάζετε και να υλοποιείτε τυποποιημένα μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας
  • Διαχειρίζεστε επιχειρηματικά μια μελισσοκομική εκμετάλλευση
  • Κοστολογείτε αποδοτικά και να εξάγετε τα προϊόντα σας
  • Προωθείτε και να προβάλλετε με επιτυχία τα προϊόντα σας
  • Εμπορεύεστε ηλεκτρονικά, μέσω Ιντερνέτ τα προϊόντα σας
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την επιτυχημένη τυποποίηση και εμπορία ή εξαγωγή του μελιού στο εξωτερικό. Ακόμη, στο σεμινάριο θα μάθετε με απλό και περιγραφικό τρόπο (παραδείγματα) από εξειδικευμένους μελισσοκόμους και ειδικούς του marketing Εξαγωγών την διαδικασία παραγωγής, κατοχύρωσης και φυσικής ή ηλεκτρονικής εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι το Βιολογικό μέλι και το Raw Honey.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Παραγωγούς που θέλουν να αλλάξουν τον προσανατολισμό της εκμετάλλευσής τους.
  • Παραγωγούς που επιθυμούν να ενισχύσουν το εισόδημά τους.
  • Σε ερασιτέχνες μελισσοκόμους, ανήσυχους για καινούρια γνώση.
  • Σε γεωτεχνικούς κάθε παραγωγικής κατεύθυνσης, οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
  • Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ή εμπειρία.

Α. Η αγορά του μελιού 

  • Η εγχώρια αγορά μελιού- επίσημες κατηγορίες ελληνικού μελιού
  • Η παγκόσμια αγορά μελιού- οι ιδιαιτερότητες, διαφορές, μεγέθη.
  • Η πορεία του μελιού από την παραγωγή μέχρι το ράφι μέσω συμβατικών & ψηφιακών καναλιών πώλησης
  • Παραγωγή – επεξεργασία – και διάθεση Βιολογικού παραδοσιακού μελιού.
  • Επένδυση στην μελισσοκομία με πολύ υψηλές αποδόσεις (χωρίς εμπλοκή με την μελισσοκομική πρακτική)
  • Παρουσίαση Βιολογικής μελισσοκομίας.

Β. Τυποποίηση- Εξαγωγές (6 ώρες)

  • Κατοχύρωση Εμπορικού σήματος
  • Επιλογή προϊόντος
  • Πιστοποίηση παραγωγής, προϊόντος και συσκευασίας
  • Δημιουργία δειγμάτων προς αποστολή
  • Αξιολόγηση εξαγωγικών δυνατοτήτων
  • Έρευνα αγοράς ως προς την εξαγωγή (Σε ποια αγορά θα πρέπει να στραφείτε αρχικά ώστε με το πιο δυνατό χαμηλό κόστος να έχετε την μέγιστη δυνατή ωφέλεια; κλπ.)
  • Πώληση, Διανομή και Μεταφορά των προϊόντων σας
  • • Πως και από Που να ξεκινήσετε οργανωμένα την διαδικασία της εξαγωγής (Πως να εκμεταλλευτείτε το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για να αρχίσετε να εξάγετε άμεσα;)

Γ. Ηλεκτρονικό εμπόριο

  • Εξειδικευμένες πρακτικές Ιντερνέτ
  • Βήμα - βήμα όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στο Ιντερνέτ και διατίθενται δωρεάν, που θα σας βοηθήσουν τα μέγιστα στον σκοπό σας.
  • Ανάλυση σε πρώτο χρόνο των ανταγωνιστών (τα αδύναμα σημεία τους και ο τρόπος που θα ξεχωρίσετε)
  • Τα στατιστικά είναι Χρυσός (πως μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε)
  • Πληροφορίες Αγορών και Οικονομικών δεδομένων, κλπ. (Πως και που μπορείτε να βρείτε κάθε είδους πληροφορία που ψάχνετε)
  • Παρουσίαση “Άκρως Ελκυστικών” συσκευασιών Μελιού από και Εξωτερικό καθώς και πηγές για να τα προμηθευτείτε
  • Το μυστικό του «αιώνιου πελάτη»
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης του σεμιναρίου
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν σε ηλεκτρονική μορφή τις παρουσιάσεις των εκπαιδευτών