Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο τμήμα εκπαίδευσης που αφορούσε την παρακολούθηση πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ για τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης αλυσίδας γρήγορου φαγητού στη Λάρισα “toeat”.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Open Mellon, ακολουθώντας τους όρους που προβλέπονται στην ΥΑ 14708/10-08-2007, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων.

H εταιρεία “toeat” δραστηριοποιείται στο χώρο του γρήγορου φαγητού από το 1994 και σήμερα θεωρείται leader στην περιοχή της Λάρισας διαθέτοντας πέντε καταστήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης και απασχολώντας πάνω από 60 άτομα προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρει η Open Mellon μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410 551320, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73 στη Λάρισα.

Εργαζόμενοι της μεγαλύτερης αλυσίδας γρήγορου φαγητού στη Λάρισα “toeat” παρακολούθησαν πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ που διοργάνωσε η Open Mellon και αφορά την κατάρτιση χειριστών τροφίμων σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναλύθηκαν τα μέτρα και οι όροι που είναι αναγκαία για τον έλεγχο των πηγών κινδύνου και για την εξασφάλιση της καταλληλότητας των τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση, λαμβανομένης υπόψη της σκοπούμενης χρήσης τους (Κανονισμός 852/2004).

Η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί τους όρους που προβλέπονται στην ΥΑ 14708/10-08-2007, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων.

H εταιρεία “toeat” δραστηριοποιείται στο χώρο του γρήγορου φαγητού από το 1994 και σήμερα θεωρείται leader στην περιοχή της Λάρισας διαθέτοντας πέντε καταστήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης και απασχολώντας πάνω από 60 άτομα προσωπικό. 

Φιλοσοφία της εταιρείας είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη, η ποιότητα του προσφερόμενου φαγητού και ο έλεγχος της διαδικασίας παρασκευής του σε όλα τα στάδια της, από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι την τελική παραλαβή του από τον πελάτη. Προς την κατεύθυνση αυτή εφαρμόζει σύστημα HACCP το οποίο και έχει πιστοποιήσει από τον Φορέα Q-check και επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρει η Open Mellon μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410 551320, στην ιστοσελίδα www.openmellon.gr, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73 στη Λάρισα.

Ο αγροδιατροφικός τομέας είναι το μείζον παραγωγικό σύμπλεγμα στην οικονομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και είναι κοινά αποδεκτό ότι ένας από τους πλέον στρατηγικούς άξονες και κλάδους στους οποίους θα πρέπει να βασισθεί η εθνική οικονομία είναι η αγροτική παραγωγή, εντούτοις το στρατηγικό αυτό πλεονέκτημα της χώρας παραμένει ανεκμετάλλευτο, καθώς παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στον αγροτικό πληθυσμό, όχι μόνο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και στους νέους.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το “Ι.ΙΕΚ Open Mellon”, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της τοπικής και της εθνικής οικονομίας. Αγροτικό προϊόν το οποίο θα βασίζεται στην ποιότητα, στην τυποποίηση, στην εξωστρέφεια, στη διαφοροποίηση και μοναδικότητα

Ετσι λοιπόν ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Open Mellon A.E. που πρωτοπορεί στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον Αγροδιατροφικό τομέα και σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας με θέμα «Προβλήματα και Προοπτικές Ανάπτυξης των Αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής Ελασσόνας».

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι παρακάτω:

  • Ευαγγέλου Νίκος Δήμαρχος Ελασσόνας
  • Γενιτσεφτσής Χρήστος Πρόεδρος Open Mellon A.E.
  • Αβραμούδης Βασίλης Διευθύνων Σύμβουλος Open Mellon A.E.
  • Μπεσλεμές Δημήτρης Γεωπόνος φυτικής παραγωγής ΜSc, PhD, Eιδικός στις τεχικές Καλλιέργειας
  • Kαραστέργιος Γιάννης Γεωπόνος MSc, PhD Ειδικός σε Θέματα φυτοπροστασίας και γεωργικής οικονομίας
  • Δελβινιώτης Θωμάς Χημικός Μηχανικός, Ειδικός στην Τεχνολογία Γάλακτος και στην Τυροκομία
  • Κολτσίδας Γιώργος Κτηνίατρος ,Ειδικός στα παραγωγικά ζώα
  • Θεοφάνης Λίππας Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής ΜSc, Ειδικός στην Διατροφή ζώων
  • Μπούκη Βιβή Γεωπόνος τεχνολογίας τροφίμων, Ειδική στην μεταποίηση

Στη συνέχεια θα απαντηθούν ερωτήσεις που ενδιαφέρουν γεωργούς , κτηνοτρόφους , προέδρους συνεταιρισμών κ.α.