Νέα

27 Μαρ

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της Δημιουργικότητας στο χώρο εργασίας.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ανακοινώνει την διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Λάρισα για την κατάρτιση νέων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων σε νέους τρόπους διαχείρισης και διοίκησης, οι οποίοι προωθούν την έννοια της Δημιουργικότητας στο χώρο εργασίας.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Creative Holism to Improve Management and Entrepreneurial Role models and Approaches» του προγράμματος Leonardo da Vinci, Development of Innovation.

Στόχος είναι η εκπαίδευση επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με την δημιουργικότητα προκειμένου να είναι σε θέση να εφαρμόζουν νέες προσεγγίσεις στη διαχείριση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού που βασίζονται στην ανάδειξη και ανάπτυξη της δημιουργικότητας στον χώρο εργασίας.

Η δημιουργικότητα ως δεξιότητα σχετίζεται με σημαντικές διεργασίες μέσα στον επαγγελματικό χώρο, όπως η δημιουργική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων, η διαχείριση χρόνου και η αξιοποίηση των διαφορών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ομαδικού και περισσότερο αποδοτικού εταιρικού κλίματος. Συνεπώς η έννοια της δημιουργικότητας αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που θα μπορούσε να συμβάλει στην σταθεροποίηση αλλά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ιδίως στο πλαίσιο της παρούσας κρίσης που βιώνουν.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Open Mellon. Προβλέπεται η συμμετοχή 15 ατόμων ενώ περιλαμβάνει 30 ώρες συμβατικής εκπαίδευσης και 10 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι διδακτικές ενότητες αφορούν στα εξής:

  • Επιχειρηματικότητα: Δημιουργικότητα και Καινοτομία στις Επιχειρήσεις
  • Η δημιουργικότητα ως διανοητική διαδικασία
  • Τόνωση της προσωπικής δημιουργικότητας αλλά και της ομάδας
  • Μέθοδοι Διοίκησης για την ανάπτυξης θετικής δημιουργικότητας
  • Δημιουργικότητα στην πράξη

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό και την αίτησή τους μέχρι τις 9 Απριλίου 2014.  

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής

Open Mellon Α.Ε.
Παναγούλη 73, 41222, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2410551320
FAX: 2410551321
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: http://www.openmellon.gr

Σε επόμενο στάδιο, θα ακολουθήσει η υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων βασισμένα στη μεθοδολογία της εταιρικής θεατρικής αναπαράστασης, με στόχο επίσης στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών και των στελεχών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.